Home » Tehnologie & Știinta » O versiune minusculă a „Iadului” există și pe Pământ

O versiune minusculă a „Iadului” există și pe Pământ

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 12:51
O versiune minusculă a „Iadului” există și pe Pământ

Toată lumea s-a gândit măcar o dată cum arată Iadul. Așa că acesta a fost reprodus de niște oameni de știință din Cleveland, Ohio, dar cu un scop științific.

În interiorul unei clădiri de beton, fără geamuri, oamenii de știință au creat o versiune minusculă a Iadului, scrie iflscience.com.

Denumită „Glenn Extreme Environments Rig” (GEER), clădirea din oțel, de 14 tone, poate reproduce identic condițiile toxice de sufocare și condițiile „fierbinți” de pe Venus- planeta geamănă a Pământului care a luat-o pe o cale greșită.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare Glenn al NASA, unde se află GEER, au lucrat la acest proiect timp de cinci ani și i-au dat foc pentru prima dată în 2014. De atunci, aceștia au experimentat tot felul de teste și au expus toate tipurile de metalele, ceramică, fire, plasă, placaje și electronice într-un spațiu creat să emite condițiile de pe Venus. Ei au vrut să vadă cât rezistă acestea în asemenea contiții și care dintre ele se transformă în praf.

„În martie 2015 am petrecut în jur de 100 de zile pe sprafața lui Venus și cea mai lungă porțiune a fost examinată în 42 de zile”, a declarat Lori Arnett, managerul GEER, pentru Business Insider.

Scopul lor? Păi, foarte simplu! Ei au vrut să construiască o navă care să poată „supraviețui” pe Venus câteva luni sau ani, decât să fie distrusă pe loc.

„Una dintre ultimele încercări de a vizita planeta Venus a fost Venera 13, în 1982, și a supraviețuit doar două ore și șapte minute”, a declarat Gustavo Costa, chimist și expert în materiale, care lucrează pentru GEER. Acesta a mai spus că „Venus este foarte, foarte corozivă”.

Până când o navă modernă va ateriza pe atmosfera dură (n.red – a lui Venus) din nou și va explora suprafața, GEER este cel mai bun mod de a vedea cum este, de fapt, acolo.

„Este iadul pe Pământ. Este foarte aspră”, a mai zis Gustavo.