Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să schimbi ușor și rapid fontul pe Whatsapp. Așa poți să transformi textul în bold, italic și „strikethrough” (tăiat)

Cum poți să schimbi ușor și rapid fontul pe Whatsapp. Așa poți să transformi textul în bold, italic și „strikethrough” (tăiat)

Voicu Costin / 20.02.2022, 20:14
Cum poți să schimbi ușor și rapid fontul pe Whatsapp. Așa poți să transformi textul în bold, italic și „strikethrough” (tăiat)

WhatsApp este o aplicație dezvoltată de Meta, companie ce deține Facebook și Instagram. Este una dintre cele mai utilizate aplicații de chat din lume și se deosebește față de alte aplicații prin versatilitatea ei. Multitudinea de funcții te ajută să comunici ușor și rapid cu alți utilizatori. Una dintre funcții te ajută să modifici fontul textului compus de tine sau să faci anumite modificări. Află în rândurile următoare cum poți modifica formatul mesajelor!

Moduri de formatare a mesajelor pe WhatsApp

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru smartphone-uri. Ea folosește conexiunea la Internet a telefonului, pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje de tip text sau vocal, fișiere media (poze, videoclipuri sau documente) și să apeleze vocal sau video alte persoane.

Dacă înainte erai nevoit să folosești anumite aplicații de scriere pentru a modifica formatul și fontul textelor compuse de tine, acum, WhatsApp reușește cu brio să pună la dispoziția utilizatorilor astfel de funcții. Nu doar că poți modifica fontul textelor, dar poți să le și editezi prin instrumentele puse la dispoziție de către dezvoltatorii aplicației.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Este important de știut faptul că funcția este activă în permanență și nu poate fi dezactivată. WhatsApp oferă patru opțiuni de formatare a textului. Aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a modifica fonturile prin personalizarea mesajelor cu caractere speciale, italice și contur, înainte și după textul mesajului.

Text cursiv (italic/înclinat)

Nu este greu de utilizat acest mod. Dacă urmezi un simplu pas este de ajuns. Pentru a folosi caracterele înclinate, trebuie să introduci câte o liniuță de subliniere la începutul și la sfârșitul textului, ca în exemplul următor: _text_. Astfel, întregul text va avea un font înclinat/italic.

Pentru ca fontul textului tău să fie unul aldin/îngroșat,  introduceți câte un asterisc la începutul și la sfârșitul textului, după cum urmează: *text* . Astfel, întregul text va avea un font aldin/boldat.

Text tăiat cu o linie (strikethrough)

Când vrem să evidențiem o greșeală de scriere sau să marcăm ceva greșit, putem folosi acest font special. Pentru a folosi în mesaje caractere tăiate cu o linie, trebuie să introduci câte o tildă la începutul și la sfârșitul textului, în acest mod: ~text~. Astfel, întregul text va avea un font tăiat cu o linie/ strikethrough.

Text monospațiat

Pentru a folosi în mesaje caractere monospațiate este necesar să introduci trei apostrofuri inversate la începutul și la sfârșitul textului, ca în exemplul: „`text„`. Astfel, întregul text va avea un font monospațiat.

Cum formatezi mesajele pe WhatsApp mai rapid

Indiferent de sistemul de operare pe care îl folosește telefonul tău, Android sau iOS, WhatsApp vine cu câteva opțiuni, care te vor ajuta să formatezi textul dorit de tine într-un mod mai rapid, decât cel menționat mai sus. Indiferent de modul formatării mesajelor, va avea același efect.

Pentru dispozitivele cu sistemul de operare Android:

Atinge prelung textul pe care îl introduci, apoi selectează una dintre opțiunile: Aldin, Cursiv sau Mai multe. Apoi selectează Mai multe pentru a alege Tăiere cu o linie (strikethrough) sau Monospațiat.

Pentru dispozitivele cu sistemul de operare iOS:

Atinge textul pe care îl introduci > Selectați sau Selectați tot > B_I_U. Alege: Aldin, Cursiv, Tăiere cu o linie sau Monospațiat.