Home » Sport » Se face noul stadion Dinamo! Anunțul momentului: „Mă ocup, deblocăm documentațiile”

Se face noul stadion Dinamo! Anunțul momentului: „Mă ocup, deblocăm documentațiile”

Redactia Știri / 05.06.2024, 10:17

De mai bine de cinci ani, suporterii echipei Dinamo București speră că echipa lor va avea un nou stadion, proiect care a apărut pentru prima dată înainte de EURO 2020.

La startul competiției care s-a desfășurat și in București, noul stadion din Ștefan cel Mare trebuia să fie gata, pentru ca echipele care au disputat meciuri în Capitala României să se antreneze acolo.

Din păcate, nici în vara anului 2024 nu a început nici măcar demolarea vechiului stadion Dinamo, iar documentele par a fi tot mai greu de descifrat.

Promisiuni privind noul stadion Dinamo

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Zilele trecute, într-o intervenție la Fanatik, Gabriela Firea, fost primar al Capitalei și canditat pentru următoarele alegeri a afirmat că, în cazul în care va primi un nou mandat, se va ocupa ca noul stadion Dinamo să fie ridicat.

„Am văzut că este această dispută, ne trebuie PUZ, nu ne trebuie PUZ, e un ping-pong în legătură cu Dinamo. În afara acestui fapt concret, eu am manifestat uimire totală cum în acești patru ani nu s-a mai investit deloc în sport în București. Domnul primar general spune că nu e nevoie de PUZ. Avem reglementare că tot ceea ce este peste 3.000 trebuie să fie PUZ. Se ceartă cu primarul de la Sectorul 2, care e de la dumnealui de la partid.

Din momentul în care ajung primar general, mă ocup direct și nemijlocit. Sunt un om care face sport. De toate obiectivele de sport și stadionul Dinamo. Nu este o promisiune electorală, este un angajament. Trebuie să deblocăm documentațiile urbanistice din care se face un ping-pong total nesănătos și contraproductiv între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2.

Au pierdut patru ani de zile ducând aceste documentații și blocând investiția. Este inacceptabil. Așa s-a întâmplat și la Flamaropol și la Arena Națională, la Sala Polivalentă”, a spus Gabriela Firea pentru sursa citată.