Home » Sport » Cele trei cuvinte prin care Edi Iordănescu și-a caracterizat jucătorii: „V-aș ruga să-i numiți: Generația de …”

Cele trei cuvinte prin care Edi Iordănescu și-a caracterizat jucătorii: „V-aș ruga să-i numiți: Generația de …”

Ioncea Iulian / 18.06.2024, 10:23

România a obținut o victorie fantastică la EURO 2024, reușind să se impună cu scor de neprezentare, 3-0, în fața fotbaliștilor din Ucraina.

Dacă înainte de meci foarte puțini credeau că naționala condusă de Edi Iordănescu poate ajunge în fazele eliminatorii de la Campionatul European de Fotbal din Germania, iată că acum, după victoria în fața Ucrainei, aproape toată țara e sigură că fotbaliștii români vor avea cel mai lung turneu final din istorie.

La conferința de presă care a avut loc imediat după meci, Edi Iordănescu a spus care sunt cele trei cuvinte care ar trebui să caracterizeze actuala generație de jucători: Generația de suflet!

Generația de suflet a României

„Referitor la această generație, eu vă rog ceva: am văzut că începe să fie numită într-un fel. Și nu aș vrea. Sunt antrenorul lor și vă rog cu toată puterea: nu o numiți în niciun fel. Au fost generații extraordinare în trecut. Această generație nu reprezintă niciun metal.

Această generație reprezintă «Generația de suflet». V-aș ruga să o numim «Generația de suflet». A pus cel mai mult suflet în tot ce-a făcut. Și știu multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. E «Generația de suflet» a românilor. Românii să învețe să iubească și să pună sufletul alături de ei. Pentru că atunci când fac asta, generația asta nu are limite.

A fost victoria «Generația de suflet». Au alergat continuu, până când au căzut din picioare și a trebuit să-i schimbăm. Au făcut un efort fantastic. Pe lângă talentul lor, calitatea lor, tot ce reprezintă ei, s-au unit din nou, s-au strâns, au ieșit în față și au dat totul. E meritul lor total. Sunt recunoscător și mândru de ei”, a spus antrenorul României la conferința de presă care a avut loc după victoria împotriva Ucrainei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edi Iordanescu (@ediiordanescu)

Apoi, Edi Iordănescu și-a felicitat jucătorii, afirmând că aceștia au făcut un efort fantastic.

„Felicit echipa, a fost un efort fantastic. Sunt convins că, dacă mai aveați dubii, acum trebuie să mă credeți. Această echipă are suflet mare, efectiv s-a jertfit pentru rezultat, pentru România. Felicit băieții, au fost fabuloși”, a mai spus selecționerul.