Home » Sănătate » Pastila care ar putea face coronavirusul să devină istorie. Japonezii au creat-o

Pastila care ar putea face coronavirusul să devină istorie. Japonezii au creat-o

Manolică Anca / 26.04.2022, 16:53
Pastila care ar putea face coronavirusul să devină istorie. Japonezii au creat-o

Un tratament eficient și disponibil pe scară largă pentru Covid-19 ar fi un progres extrem de important în gestionarea pandemiei. Și pare că vin vești bune în acest sens. În Japonia, testele pentru un medicament care ar putea face coronavirusul să devină istorie se află deja în faza a treia. Ce arată datele transmise de producătorul de medicamente Shionogi & Co Ltd.

Japonia ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus

Vin vești bune din Japonia, acolo unde specialiștii de la Shionogi & Co Ltd lucrează la un medicament care ar putea elimina pandemia de coronavirus. Tratamentul experimental, ajuns în faza a III-a de testare, a demonstrat că elimină rapid virusul care provoacă Covid-19, împiedicându-l să se înmulțească și să ajungă la plămâni sau la alte organe vitale.

Pastila, S-217622, „a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecţios SARS-CoV-2”, a transmis producătorul japonez de medicamente într-un comunicat, citând rezultatele fazei 2b din studiul clinic de fază II/III al medicamentului. Compania are aspirații la nivel mondial pentru pilula antivirală, care este la acest moment evaluată de autoritățile de reglementare japoneze.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Rezultatele publicate duminică, 24 aprilie, au arătat, de asemenea, că „nu a existat nicio diferență semnificativă în scorul total al celor 12 simptome COVID-19 între brațele de tratament”, deși medicamentul a arătat o îmbunătățire a unui scor compozit de cinci simptome „respiratorii și febrile”, a precizat producătorul.

De asemenea, în luna martie responsabilii testelor anunțau că vor lansa un studiu global de fază III la nivel global pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american. Mai mult, directorul general Isao Teshirogi era optimist și spunea că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.

Ce este S-217622

Potrivit thepharmaletter.com, S-217622, un medicament terapeutic pentru COVID-19, este un inhibitor de protează 3CL creat prin cercetări comune între Universitatea Hokkaido și Shionogi. SARS-CoV-2 are o enzimă numită 3CL protează, care este esențială pentru replicarea virusului.

Pastila care ar putea face coronavirusul să dispară
Pastila care ar putea face coronavirusul să dispară

S-217622 suprimă replicarea SARS-CoV-2 prin inhibarea selectivă a proteazei 3CL. Partea de fază IIb/III a unui studiu clinic de fază II/III au fost efectuate la pacienții COVID-19 ușori, moderați sau asimptomatici. Pilula a fost administrată pe cale orală o dată pe zi timp de 5 zile.

Shionogi afirmă că va continua să se consulte îndeaproape cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, PMDA și alte organizații în ceea ce privește etapele viitoare ale procesului de depunere a cererii de autorizare.

Acțiunile firmei japoneze au crescut

Așa cum era de așteptat, informațiile cu privire la noul tratament pentru eradicarea pandemiei de coronavirus au avut un impact direct asupra acțiunilor firmei japoneze. Ele au avut o evoluţie sinuoasă în urma speculaţiilor privind succesul tratamentului.

Vineri, după ce a apărut un raport potrivit căruia guvernul american este în negocieri pentru achiziţionarea de rezerve de medicamente, acestea au crescut. Anterior, pe data de 13 aprilie, ele scăzuseră cu până la 16%, după ce mai multe rapoarte au arătat că acest tratament ar putea prezenta riscuri pentru femeile însărcinate, pe baza datelor preclinice.