De ce e bună supa de pui la răceală. 4 rețete care te vor pune pe picioare
Ești răcit iar toată lumea îți spune să mănânci supă de pui sau să bei un ceai? Iată de ce e bună supa de pui la răceală și cărui fapt se datorează eficiența acesteia. Patru rețete care te vor pune pe picioare.
De ce e bună supa de pui la răceală
Doar o simplă supă de pui nu va avea un impact prea puternic asupra infecției virale. Bineînțeles că aceasta va trebui tratată, supa ajutând la ameliorarea simptomelor specifice răcelii. Astfel, consumul acesteia te va face să te simți la bine, va combate congestia nazală, va hidrata organismul și va ameliora durerile de cap și de gât.
Mai mult, consumul unei supe bune de pui are un efect reconfortant, dându-ți senzația de relaxare și de recăpătare a puterilor. Vitaminele și nutrienții vor avea un efect benefic asupra sistemului tău imunitar.
Supă de pui cu tăieței
Ingrediente
- 1 kg de carne de pasăre
- 2 morcovi
- 1 păstârnac mediu
- 2 cepe mari
- 1 rădăcină pătrunjel
- un ardei galben sau verde
- o legătură pătrunjel verde sau leuştean
- sare după gust
- 1 ou mare
- 150 gr. făină
Mod de preparare
Se taie și se porționează carnea, după care se lasă în apă rece, pâne se va scurge tot sângele. Apoi, se pune la fiert, într-o oală, se lasă să dea în câteva clocote, se spumează, după care se adaugă zarzavatul. Se pune capacul și se lasă să fiarbă.
În acest timp, se cerne făina într-un castron, se sparge oul, se pune sarea și se amestecă ușor. Mai apoi se frământă aluatul, iar când este gata, se întinde cu sucitorul până se face o foaie subține. Peste aceasta se presară multă făină, se rulează și se taie fâșii mici.
În momentul în care carnea va fi fiartă cum trebuie, se va scoate din oală și se vor adauga tăiețeii. Se lasă la fiert, se adaugă verdeața și, în doar câteva minute, supa va fi gata.
Rețetă de supă de pui cu turmeric și usturoi
Ingrediente pentru baza supei:
- 1,2 kg de ciocănele de pui
- 2 cepe mari, mărunțite
- ½ lingură de salvie mărunțită
- 1 linguriță de cimbru mărunțit
- ½ lingură de oțet de mere
- 1 morcov
- 1 țelină
Ingrediente pentru supă:
- baza de supă preparata anterior
- 2 căni de carne de pui, din cea fiartă
- 1 ½ cană de țelină mărunțită
- 1 ½ cană de morcov mărunțit
- 2-5 căței de usturoi mărunțiți
- 1 lingură de ghimbir ras
- 1 linguriță de turmeric pulbere
- 1 cană de patrunjel tocat mărunt
- ½ cană de coriandru proaspăt, mărunțit
- 1 conservă de linte scursă bine
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Pentru baza de supă: se pun ciocănelele la fiert într-o oală, alături de ierburi, ceapă, legume si oțet și se va fierbe la foc mare, timp de 90 de minute. Când carnea va fi gata, se va scoate de pe os.
Se scoate morcovul și țelina din supă, după care se separă și carnea de aceasta. Vei avea nevoie de doar doi litri de supă.
Separat, într-o oală, se va căli, în puțin ulei de măsline, țelina și morcovul, peste câteva minute adăugându-se baza de supă, dar și carnea de pui mărunțită, împreună cu lintea. Dupa ce legumele se vor înmuia, se adaugă usturoiul, condimentele și se mai lasă puțin la fiert. Apoi, se adaugă sare și verdeață, după gust.
Rețetă de supă de pui cu taieței și mărar
Ingrediente
- 10 căni de supă de legume
- 3 morcovi curățați și tocați
- 1 țelină curățată și tocată
- 3 linguri de ghimbir ras
- 6 căței de usturoi curățați și mărunțiți
- 120 g de tăieței de casă
- 4 cani de piept de pui taiat fasii
- 3 linguri de mărar proaspăt, mărunțit
- 1 lingură de zeamă de lămaie
Mod de preparare
Se fierbe supa de legume timp de 20 de minute fără a se acoperi cu un capac. Se adaugă tăiețeii de casă, carnea fiartă și se mai lasă la foc aproximativ 10-15 minute, după care se încorporează zeama de lămâie, mărarul și se oprește focul.
Rețetă supă de pui
Ingrediente
- 1 kg pui
- 3 morcovi
- 1 țelină
- 1 rădăcina de pătrunjel
- O ceapa mare
- Fidea
- Patrunjel
- Secretul gustului/delikat
- Piper
Mod de preparare