Home » Life & Style » Știri mondene » Numele lui Schumacher, târât într-un scandal uriaș! Sute de mii de euro despăgubiri pentru un interviu fals generat de Inteligența Artificială

Numele lui Schumacher, târât într-un scandal uriaș! Sute de mii de euro despăgubiri pentru un interviu fals generat de Inteligența Artificială

Ioncea Iulian / 23.05.2024, 13:56
Numele lui Schumacher, târât într-un scandal uriaș! Sute de mii de euro despăgubiri pentru un interviu fals generat de Inteligența Artificială

În luna aprilie a anului 2023, revista germană Die Aktuelle a devenit cunoscută pe tot globul, după ce a publicat un interviu cu Michael Schumacher.

Pe prima pagină apărea o fotografie cu marele campion din Formula 1, dar și titlul „Michael Schumacher: Primul interviu”! Iar subtitlul era: „Pare înșelător de real”. Însă ce au omis să spună cei care au vândut revista a fost că interviul nu era unul real, ci era fals, general cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI).

Imediat după ce informația s-a răspândit în toată lumea, Bianca Pohlmann, directoarea diviziei de reviste din cadrul grupului german, a anunțat că Anne Hoffmann, editorul-şef de la Die Aktuelle a fost concediată.

Ce despăgubiri primește familia lui Schumacher

„Acest articol de prost gust şi amăgitor nu ar fi trebuit să fie publicat niciodată. El nu corespunde în niciun fel cu standardele jurnalistice pe care noi şi cititorii noştri le aşteptăm din partea unui grup media precum Funke”, afirma la acea vreme Bianca Pohlmann.

Deranjați de articolul fals din revistă, cei din familia lui Michael Schumacher au deschis un proces în urma căruia au cerut daune. Iar sentința a venit acum, la mai bine de un an de când interviul generat de Inteligența Artificială (AI) s-a viralizat în toată lumea.

Jurnaliștii de la Reuters au luat legătura cu purtătorul de cuvânt al familiei lui Schumacher, iar în acesst fel s-a aflat că, în urma procesului, soția fostului pilot de Formula 1 va primi despăgubiri în valoare de 200.000 de euro din partea celor care au editat revista.