Home » Life & Style » Știri mondene » Ce chirie plătește Nicușor Dan pentru mansarda în care locuiește în sectorul 5 al Capitalei: „Nu am avut niciodată bani să cumpăr”

Ce chirie plătește Nicușor Dan pentru mansarda în care locuiește în sectorul 5 al Capitalei: „Nu am avut niciodată bani să cumpăr”

Redactia Știri / 10.06.2024, 16:12

Nicușor Dan a fost reales pe 09 iunie 2024 drept primar al Municipiului București pentru încă patru ani, după ce a obținut aproximativ 45% dintre voturile locuitorilor din Capitală.

Odată cu închiderea urnelor de vot, presa tabloidă din țara noastră și-a amintit unde locuiește Nicușor Dan și când și-a schimbat primarul Capitalei domiciliul.

„Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, în zona Gorjului, într-un apartament. Vrem sa ne mutăm. Probabil imediat după alegeri. Cred că plătim 250 de euro pe lună, Mirabela se ocupă de asta”, afirma Nicușor Dan înainte de alegerile din 2016, la care a candidat și nu a câștigat.

Apoi, în 2017 el s-a mutat pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei, într-o casă veche care a fos construită în urmă cu peste 100 de ani, după cum a afirmat chiar Nicușor Dan: „Suedezii de atunci au făcut acest cartier pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Casa asta e construită în jurul anului 1910”!

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Cât plătește acum chirie Nicușor Dan

În urmă cu doar câteva luni, când a fost invitat în emisiunea lui Denise Rifai, primarul Municipiului București a dezvăluit și ce chirie plătește pentru locuința în care stă alături de familia lui.

„Acum, faptul că în apartamentul acesta au crescut copiii, s-a născut băiețelul, că locuim într-un cartier unde nu prea circulă mașini, îmi place foarte mult. Nu sunt deloc stresat din punct de vedere material, am un back-up, pot să merg oricând să predau. Mirabela ar vrea să avem casa noastră, să așeze ea lucrurile, să fie casa ei, dar poate va fi, la un moment dat.

Plătim 550 de euro pe lună, o cameră și două dormitoare la mansardă, iar proprietarul plătește taxele. Cam atât”, spunea Nicușor Dan.

Iar recent, într-un interviu pentru Digi 24, acesta a dezvăluit că se gândește să facă un credit și să-și cumpere propria lui locuință, pentru a nu mai sta în chirie.

„Nu am avut niciodată banii și timpul ca să cumpărăm. Acum probabil cu un credit potrivit am putea să o facem, dar pentru asta trebuie să căutăm, să ne placă zona și nu am avut niciodată timp”, a afirmat Nicușor Dan.