Home » Life & Style » De ce este bine să îți începi dimineața cu o plimbare. Efectele nebănuite

De ce este bine să îți începi dimineața cu o plimbare. Efectele nebănuite

Voicu Costin / 24.02.2022, 07:48
De ce este bine să îți începi dimineața cu o plimbare. Efectele nebănuite

Tabieturile de dimineață pentru cei mai mulți dintre noi sunt cafeaua și ştirile. Pentru alți oameni însă, un stil de viață sănătos reprezintă o prioritate, iar mișcarea de dimineață nu se compară cu nimic. Plimbările, exercițiile fizice sau alergatul ne ajută să ne menținem în formă, de aceea toți medicii recomandă să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. De ce este bine să îți începi dimineața cu o plimbare?

Efectele benefice ale plimbărilor de dimineață

Doctorii recomandă mișcarea zilnică, cel puțin o jumătate de oră. Fie că mergeți prin parc, pe malul mării sau pe munte este important să faceți mișcare, pentru a va menține în formă și a fi sănătoși. Toți doctorii recomandă mișcarea, mai ales dacă este făcută de la primele ore ale zilei. De ce este bine să începem ziua cu o mișcare?

Începerea zilei cu o plimbare vă poate oferi mai multă energie pe parcursul zilei, mai ales dacă te plimbi în aer liber. De preferat este să alegeți zone mai puțin poluate, unde traficul este redus sau chiar deloc. Astfel de zone verzi vă pot oferi beneficii mai mari, dar dacă nu aveți prin apropiere o astfel de zonă, nu este nici o problemă.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Studiile arată că adulții care au mers timp de 20 de minute în aer liber au experimentat mai multă vitalitate și energie decât cei care au mers timp de 20 de minute în interior. Un studiu a constatat că 10 minute de mers pe scări a fost mai energizant decât o ceașcă de cafea.

Mersul pe jos dimineața are și beneficii fiziologice. O plimbare poate ajuta la: stimularea stării de spirit, reduce stresul, anxietatea și oboseală.

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să mergeți timp de 20 până la 30 de minute cel puțin 5 zile pe săptămână. Oricât de obosiți sunteţi, după o plimbare, vă veți simți mult mai bine și mai relaxați.

Pe lângă efectele benefice fiziologice, te poate ajuta şi să slăbești. Mersul pe jos într-un ritm moderat timp de 30 de minute poate arde până la 150 de calorii. Nu este mult, dacă sunteți o persoană care trebuie să dea câteva kilograme jos, dar cu timpul, puteți mări intensitatea mersului și timpul alocat acestei activități.

Mersul pe jos ajută și la întărirea mușchilor picioarelor. Pentru cele mai bune rezultate, mergeți într-un ritm moderat până la vioi. Încercați să vă schimbați rutina și să urcați scările, sau să mergeți în pantă.

Câți pași este necesar să parcurgem pe zi

Aplicațiile de pe dispozitivele inteligente menționează că o medie de 7.000 până la 8.000 de pași ar putea fi un obiectiv optim de atins. Recomandarea de 10.000 de pași parcurși zilnic a pornit dintr-o reclamă, spune Daniel Lieberman, paleoantropolog la Harvard, care a studiat evoluția exercițiilor fizice.

Lieberman a declarat că există avantaje pentru ținta de 10.000 de pași zilnic: este un număr ușor de ținut minte, distanța parcursă cu 10.000 de pași aduce beneficii pentru sănătate, iar mersul pe jos este la îndemână pentru multe persoane.