Home » Life & Style » Cele mai rapide mașini din lume. Mașina de stradă care poate ajunge la 508 km/h

Cele mai rapide mașini din lume. Mașina de stradă care poate ajunge la 508 km/h

Alexandru Cazacu / 15.03.2021, 09:46

Încă de la începutul automobilismului constructorii de mașini s-au întrecut între ei pentru a produce cele mai rapide mașini. În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai iuți autoturisme din lume.

Cele mai rapide mașini din lume. Mașina de stradă care poate ajunge la 508 km/h

În ultimii ani mașinile au devenit din ce în ce mai puternice, unele dintre ele depășind viteza de 400 de kilometri la oră. Ba chiar mai mult de atât, există un astfel de bolid care a trecut de 500 km/oră. Care sunt cele mai rapide mașini din lume.

Bugatti Chirron Super Sport 300+

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Printre cele mai rapide mașini din lume se numără și modelul standard de Bugatti Chirron, având o viteză de top de 420 km/oră. Cu toate acestea, francezii au vrut să bată recordul și a îmbunătățit această variantă. După ce fost optimizată, în 2019, super-mașina a atins incredibila viteză de 490 de km/oră.

Koenigsegg Agera RS

Ei bine, în noiembrie 2017, Koenigsegg Agera RS devenea cea mai rapidă mașină din lume, după ce a atins o viteză de 447 de kilometri pe oră. Recordul a durat aproximativ doi ani de zile, însă acest model deține în continuare multe valori de referință. Spre deosebire de Bugatti, Koenigsegg nu au celebrat recordul prin construirea unei versiuni limitate a Agera RS, însă RS a fost limitat la doar 25 de exemplare.

Hennessey Venom GT

În anul 2011 era introdus pe piață Venom GT. Super-mașina a fost producție până în 2017. În ciuda rulajului aparent lung, au fost construite doar 13 astfel de mașini. Bazat pe modelul Lotus Exige, Venom GT are sub capotă un motor V-8 cu două turbine de 7,0 litri, cu 1244 de cai putere. Venom a atins recordul de viteză de 435 km/oră în februarie 2014, în Statele Unite. Deși viteza era mai mare decât recordul stabilit până la acel moment, Venom GT nu a intrat în Cartea recordurilor deoarece mașina a rulat într-o singură direcție, iar producția limitată de numai 13 mașini era împotriva regulilor Guiness.

Hennesey Venom GT poate depăși 400 de kilometri la oră
Hennesey Venom GT poate ajunge la 435 de kilometri la oră

Bugatti Veyron Super Sport

Deși au trecut câțiva ani de la lansarea sa, Bugatti Veyron se numără și acum printre cele mai rapide mașini din lume. Veyron Super Sport a atins viteza de 431 de kilometri la oră. Iar pentru a sărbători evenimentul, Bugatti a construit o ediție specială de 30 de mașini. Cu toate acestea, ele au fost limitate la 415 kilometri la oră pentru a proteja pneurile. Super Sport a fost de asemenea și cea mai puternică versiune Veyron, cu 1184 de cai putere.

SSC Tuatara

Ei bine, acest model a depășit pragul de 500 de km la oră. Producătorul american Shelby SuperCars a publicat recordul de viteză stabilit de incredibila SSC Tuatara. O performanță care vine la pachet cu titlul de cea mai rapidă mașină de stradă din lume. SSC Tuatara a obținut o viteză medie de 508,73 km/h în urma celor două treceri în direcții opuse (condiția pentru ca recordul să fie luat în serios). Viteza maximă obținută a fost de 532,93 km/oră. Potrivit celui care a condus, ”mașina încă trăgea bine”, adică ar mai fi fost acolo câțiva kilometri/oră de exploatat.