Home » Film & Seriale » 7 actori de la Hollywood care au trecut prin transformări extreme pentru rolurile lor. Tom Cruise a lucrat la o firmă de curierat

7 actori de la Hollywood care au trecut prin transformări extreme pentru rolurile lor. Tom Cruise a lucrat la o firmă de curierat

Voicu Costin / 12.05.2022, 10:56

Când vine vorba de un rol interesant, unii actori sunt gata să dea tot ce le stă în putință pentru a fi cât mai autentici. Și pe lângă toți cei care au învățat să călărească și să mânuiască săbiile pentru un film istoric, mulți actori iau rolul prea în serios. Ei cred cu adevărat că nu există altă cale decât să devină unul cu personajul, schimbându-şi stilul de viață și făcând lucruri cu adevărat ciudate pe scenă și chiar în afara ei. Ce actori de la Hollywood au trecut prin transformări extreme pentru rolurile lor?

Meserii ciudate pentru rolurile din filme

Tom Cruise a lucrat ca livrator pentru a se pregăti pentru un rol

Potrivit lui  Michael Mann, directorul filmului  Collateral, unul dintre personajele principale a putut să intre și să iasă din orice loc fără a fi recunoscut. Putea să se miște neobservat într-o mulțime de oameni și să rămână complet anonim. Pentru a se pregăti pentru rol, Tom Cruise a fost nevoit să facă livrări prin Los Angeles.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Daniel Day-Lewis a locuit într-un scaun cu rotile pe toată durata filmării

“My Left Foot” este povestea unui irlandez născut cu paralizie cerebrală. Și-a putut controla doar piciorul stâng, dar a reușit să devină scriitor și artist. Daniel Day-Lewis este cunoscut pentru abordarea sa cu adevărat de neconceput în pregătirea rolurilor sale. Și de data aceasta a insistat să petreacă aproape toată filmarea într-un scaun cu rotile. Echipa l-a hrănit și l-a plimbat. Ei l-au văzut mergând o singură dată. Și se pare că a meritat! Actorul a câștigat primul dintre numeroasele sale Oscaruri pentru acest film incredibil.

Heath Ledger s-a închis într-o cameră de hotel pentru aproximativ o lună

Heath Ledger s-a pregătit într-un mod inedit pentru rolul său. Acesta a stat într-o cameră de hotel în Londra timp de o lună, s-a încuiat, a ținut un mic jurnal și a încercat mai multe voci. „A fost important să găsesc o voce și un râs iconic”, a spus Heath Ledger.

Shia LeBeouf – Fury

Pentrul rolul lui din filmul Fury, Shia LeBeouf a fost cu adevărat dedicat. Acesta s-a alăturat Gărzii Naționale a Statelor Unite și a făcut parte din brigada 41 Infanterie sub comanda Căpitanului Yates. „Am petrecut o lună într-o bază militară. Apoi m-am întors la colegii mei și am mers la Fort Irwin. Mi-am scos un dinte, m-am zgâriat pe față și am petrecut zile uitându-mă cum mor caii. Nu m-am spălat timp de patru luni.”

Natalie Portman a suportat un program foarte dur pentru rolul ei de balerină

Pentru rolul premiat cu Oscar din  Black Swan, actrița a fost nevoită să slăbească foarte mult și a urmat o dietă foarte strictă, mâncând puțin mai mult decât morcovi și migdale. Dar baletul este mai serios decât atât, așa că a trebuit să petreacă 8 ore pe zi la repetiții.

„Au fost câteva nopți în care am crezut că o să mor. A fost prima dată când am înțeles cum poți fi atât de implicat într-un rol încât te-ar putea oarecum doborî”, a spus Portman.

Adrien Brody – The Pianist

Adrien Brody a câștigat un Premiu Oscar pentru acest rol, însă având în vedere cum s-a pregătit pentru personajul său, acest lucru nu este deloc surprinzător.

„Am renunțat la apartamentul meu, mi-am vândut mașina, mi-am deconectat telefoanele și am plecat. Am luat două genți, claviatura și m-am mutat în Europa”.

După ce a filmat Courage Under Fire, Matt Damon a trebuit să fie pus sub supraveghere medicală

Pentru a pierde cantitatea necesară de greutate, Matt Damon a urmat o dietă extremă și un antrenament fizic alergând 12 kilometrii pe zi și a băut foarte multă cafea pentru a avea energie. Din nefericire pentru actor, a trebuit să slăbească fără ajutorul unui medic nutriționist, așa că a trebuit să fie pus sub supraveghere medicală imediat după filmare. I-au luat 2 ani pentru a-și reveni complet.