Home » Când, unde, cum » Obiectele de feng shui, norocoase sau nu? Între mit și realitate. În ce constă de fapt adevărat putere

Obiectele de feng shui, norocoase sau nu? Între mit și realitate. În ce constă de fapt adevărat putere

Alexandru Cazacu / 08.02.2022, 16:30
Obiectele de feng shui, norocoase sau nu? Între mit și realitate. În ce constă de fapt adevărat putere

De-a lungul timpului, a circulat ideea precum că unele obiecte de feng shui au rolul de a aduce noroc în viața celui care le deține. Cu toate acestea, sunt sau nu norocoase aceste obiecte? Conform experților în feng shui, această știință este despre o energie și o conexiune cu natura și nu despre obiectele agățate pe pereții caselor noastre.

Obiectele de feng shui, norocoase sau nu?

Considerate de mulți ca fiind aducătoare de noroc, obiectele feng shui nu ar avea însă o astfel de putere, în opinia lui Octavian Sbârnă, specialist în feng shui. În cadrul unui interviu acordat pentru Astrosens, redat de dcnews.ro, el a spulberat celebrul mit, susținând că esența acestei științe este despre o energie și o conexiune cu natura și nu despre obiectele agățate pe pereții caselor noastre.

Conform consultantului în feng shui și astrologie chineză, aceste două cuvinte înseamnă „vânt” și „apă”, așadar e foarte ușor să ne dăm seama că rădăcinile acestei arte nu au legătură cu obiectele sau statuetele.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

”Adevărata putere, dacă este să credem ce spune Feng Shui, și ce spune Feng Shui este așa: dacă te aliniezi cu energia de la mama natură, Universul te susține. Nu e o metaforă, este ceva care se întâmplă la propriu. Ce înseamnă asta? Înseamnă că-ți schimbă viața în cel mai pozitiv sens. Viața devine mai ușoară pentru că primești susținere pe domeniile care sunt importante pentru tine. Asta înseamnă foarte mult” a explicat Octavian Sbârnă, în cadrul interviului pentru sursa citată.

Sunt sau nu sunt norocoase obiectele feng shui
Sunt sau nu sunt norocoase obiectele feng shui?

Feng Shui este o stare de bine

După cum susține expertul, energia care vine din Univers este cea care ne poate influența atât de profund viața. Doar lucrurile enorm de mari și de puternice, precum planetele, constelațiile, Soarele, au această putere.

Conform consultantului în feng shui, un alt mit din acest punct de vedere este legat de designul interior. Octavian Sbârnă precizează că atunci când intri între locuință unde a fost un consultant feng shui nu îți vei da seama că un astfel de specialist a fost acolo, deoarece nu vei găsi în locuința respectivă diferite obiecte care sunt considerate specifice.

Cu toate acestea, acolo vei întâlni o stare de bine, chiar dacă nu îți dai seama care este motivul, a mai spus el. Deși s-ar părea că există totuși „o mică fărâmă de adevăr” în ceea ce privește poziția mobilierului, însă cel mai important este locul în care ne aflăm și energia pe care o absorbim, deoarece nu este vorba despre mobilier, ci despre om și despre ceea ce transmite.

Obiecte feng shui care ar aduce noroc

Cu siguranță, toată lumea își dorește să aducă bunăstarea și norocul în casă, iar mulți sunt de părere că pot dace acest lucru doar achiziționând câteva obiecte. După cum spuneam și la începutul articolului, de-a lungul timpului a circulat ideea că unele obiecte de feng shui au rolul de a aduce noroc în viața persoanei care le poartă sau le folosește.

Unele persoane cred că toate aceste lucruri se pot întâmpla, dacă dețin obiecte care sunt considerate aducătoare de prosperitate și bunăstare. Ei bine, unele dintre aceste obiecte ar fi elefantul, dragonul, broasca cu trei picioare, clopoțeii de vânt și delfinul.