Home » Când, unde, cum » Cât costă un șezlong pe trei dintre cele mai aglomerate plaje din Thassos în 2024: Prețurile din Grecia, aproape la fel ca în România! Exclusiv

Cât costă un șezlong pe trei dintre cele mai aglomerate plaje din Thassos în 2024: Prețurile din Grecia, aproape la fel ca în România! Exclusiv

Redactia Știri / 04.07.2024, 11:40

De mai bine de o lună, românii au început să ia cu asalt, ca în fiecare an, plajele din Grecia. Și, ca de obicei, una dintre zonele preferate de conaționalii noștri este insula Thassos.

Chiar dacă multă lume afirmă că prețurile din acest an sunt mai ridicate decât în trecut în Grecia, sumele plătite pentru un sejur în Thassos sunt aproape la fel ca cele pe care trebuie să le scoatem din buzunar și pentru o săptămână în România.

Dacă pe plajele din România un șezlong costă în jur de 30-50 de lei, iată că și în Grecia prețul este cât de cât la fel: în multe locuri, un șezlong costă 10 euro, cu sau fără consumație inclusă.

Spre exemplu, pe plaja Psili Ammos, dacă vrei să stai pe un șezlong care se află în primul rând, prețul este de 15 euro de persoană, consumația inclusă. Astfel, așa cum spun grecii, vorbim despre „free beds”, doar că trebuie făcute comenzi la bar de cel puțin 15 euro.

Pe celelalte rânduri, prețul este de 10 euro de persoană. Și se aplică aceeași regulă: te pui pe șezlong, nu plătești nimic, dar trebuie să consumi de la bar de cel puțin 1o euro!

Șezlonguri de la 7,5 euro până la 25 de euro

O altă plajă foarte aglomerată din Thassos este Aliki, acolo unde prețurile diferă puțin.

Spre exemplu, pe mijlocul plajei, un șezlong costă 7,5 euro sau 10 euro, în funcție de rândul pe care stai, însă nu este inclusă consumația de la bar. Astfel, la Aliki Beach plătești șezlongul și apoi cu alte sume de bani faci și consumație la bar.

Pe lateralul plajei, prețul este destul de piperat: 25 de euro un șezlong! Însă în acești bani intră consumația de la un restaurant care se află tot pe plajă. Așadar, nu ți se cere niciun ban la început, dar ești obligat să consumi de la restaurant de cel puțin 25 de euro de persoană.

Și plaja Pachis din Thassos este aglomerată, iar cei care vor să se relaxeze acolo trebuie să scoată ceva bani din buzunar. Prețul pentru un șezlong este de 20-25 de euro, în funcție de unde este așezat acesta, mai aproape sau mai departe de apă. Însă în această sumă este inclusă consumația de la bar.