Home » Auto » Jogger, noul model de la Dacia. Când se lansează și cum arată

Jogger, noul model de la Dacia. Când se lansează și cum arată

Cojocaru Cristian / 30.08.2021, 16:16
Jogger, noul model de la Dacia. Când se lansează și cum arată

Jogger va fi noul model de la Dacia. O mașină care prezintă suficient spațiu, fiind dotată cu șapte locuri, după cum au afirmat oficialii companiei, chiar cu o săptămână înainte ca modelul să fie dezvăluit în cadrul expoziției auto de la Munchen.

Cum arată Jogger, noul model de la Dacia

Reprezentanții companiei consideră că noul model, ”Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă. Sufixul «er», pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi”.

Această informație cu privire la noul model care urmează a ajunge pe piață în anul 2022 era deja cunoscută încă de anul trecut. Informația a fost confirmată în cadrul prezentării planului Renaulution, moment în care și-a făcut apariția planul de produse după vehiculul electric, Spring de clasă  și anme cele de clasă B: Sandero și derivatul Stepway, dar și Logan-ul și facelift-ul mașinii de teren Duster.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Până la începutul lunii iunie, zvonurile arătau că producătorul român urmează a prezenta la IAA Munchen ”un model de familie polivalent cu șapte locuri”, lucru care a fost confirmat chiar la începutul verii. Premiera mondială a lansării va avea loc în data de 6 septembrie, iar până atunci, oficialii Dacia vor veni cu mai multe detalii despre noul model în data de 3 septembrie.

După cum afirmă cei de la Dacia, ”Jogger este partenerul ideal al familiilor, atât în traseele urbane din viața cotidiană cât și în periplurile mai lungi, prilejuite de ieșirile în natură la sfârșit de săptămână sau în concedii. Cu spiritul pragmatic care o caracterizează, Dacia propune un vehicul care le permite clienților să profite de plăcerile simple ale vieții alături de cei apropiați”.

Într-un comunicat de presă, Dacia a transmis că “Pe 6 septembrie, la Salonul Internaţional Auto IAA Mobility de la Munchen, în prezenţa lui Denis Le Vot, director general Dacia, Jogger va fi prezentat publicului larg. Dacia Jogger se poziţionează ca un vehicul de familie perfect adaptat ieşirilor în aer liber. Jogger reflectă spiritul pragmatic şi autentic al mărcii Dacia şi mediul ‘outdoor’ al noii identităţi de marcă. Disponibil în două configuraţii, cu 5 sau 7 locuri, Dacia Jogger este partenerul ideal al familiilor, atât în traseele urbane din viaţa cotidiană, cât şi în periplurile mai lungi, prilejuite de ieşirile în natură la sfârşit de săptămână sau în concedii”.

Detalii tehnice despre noul model

Se știa deja faptul că acest nou model va avea șapte locuri și urmează a fi un crossover care va înlocui atât break-ul Logan MCV cât și monovolumul Lodgy. Chiar dacă în momentul de față nu există prea multe date despre noul Jogger, presa din Franța a reiterat faptul că partea din spate va semăna destul de mult cu cea a unui SUV, mașina va avea o gardă la sol mai înaltă, precum și multe detalii deja existente pe Logan și Sandero.

Platforma acestui nou model va fi aceeași ca și în cazul Logan și Sandero, CMF-B, astfel că se așteaptă ca gama de motorizare să fie preluată de la cunoscutele modele. Desigur, mici modificări vor fi aduse, astfel că dimensiunile noului model sunt mai mari, astfel că motorul SCe 65 nu va fi prezent, fiind un motor destul de mic și poluant. Există speranță că acesta va fi dotat cu TCe 90, TCe 13, Blue dCi 150 și Eco-G 100.

Un alt zvon care este tot mai des vehiculat în presa franceză arată că noul Jogger va avea în dotare sistemul hibrid 1.3 TCe E-Tech. Astfel, dacă acest lucru va fi confirmat de către oficiali, Jogger va deveni primul model cu sistem hibrid de propulsie.